Het Marlanner Kaashuis

Het Marlanner Kaashuis

Op de kaasboerderij van Leen en Lucie van Zelderen in Jouswier wordt de melk die de koeien produceren op ambachtelijke wijze tot kaas verwerkt. De koemelk wordt niet ontroomd en niet gehomogeniseerd, zodat er niets van het karakteristieke aroma verloren gaat. Mede door de grote variatie in vegetatie van zeeaster, spurrie, goudknopje, zeebies en vele andere kruiden, zijn de Van Zelderens in staat kaas te maken met een veel vollere smaak dan de monotone smaak van fabriekskaas.

Voor de houdbaarheid wordt de kaas gepekeld (in zeezout). Verder wordt er geen gebruik gemaakt van chemische middelen. De kaas is dus een zuiver natuurproduct en wordt hierdoor ook aanbevolen voor mensen met het Moerman-dieet.

Op het ogenblik is er op de kaasboerderij boerderijkaas van jong tot oud en 11 bijzondere soorten met kruiden waaronder de unieke zeeasterkaas.

In de winkel vindt u een groot assortiment aan biologische producten. Van groenten tot broodbeleg en tevens droogwaren en verzorgingsproducten.

Open van maandag t/m zaterdag
Van 10.00 uur tot 13.00 uur en van 15.00 uur tot 20.00 uur

Beoordeel en schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het Marlanner Kaashuis Humaldawei 40 9124 Jouswier
Jouswier 9124
Route beschrijving

Is dit jou bedrijf ?Claim het nu.

Zorg dat je informatie up-to-date is.